Öring bonanza!

Som utlovat så kommer här lite bilder från vårat havsörings fiske i Bråviken nu i veckan. Det var Danne, Nordan och Magnum som brova lyckan vilket resulterade i en öring var för Nordan och Magnum.
Själv vart jag utan som vanligt..

Nordans vägde 2,66kg och Magnums strax under det. Fisket för dagen var bra med ett par tappade och ett antal följare och till och med jag hade ett par öringar efter! Snart sitter första kustöringen för min del!


Stor Större Störst !!!!

Måndagen den 28e april var det dags för mej och Martin att ta det första jerkpasset                                                       för säsongen i Mälaren. Vädret var ganska bra, lite mulet och vattnet krusades perfekt på ytan.
Efter en timmes köer i den hårda stockholms trafiken så var vi äntligen
framme i den berömda slinkviken. Allt kändes så där perfekt, inga förväntningar
och att gäddorna visade sina stora ryggar inne i vassen intill oss drog inte ner våran puls ett dugg!!

Vi började fisket i en vik, med bj abborr färg, där det brukar vara bra runt leken men ingenting händer den första timmen, så snacket om att vi kanske kommer att bli fiske f----r är det enda som kommer upp på tapeten.
Byte av färg på bustern till red tiger och allt lossnar. Gäddorna är som galna och Martin drar en stor gädda som jag genast kontrar med en större. Fiskarna väger 6 och 7kg och mäter 82 respektive 92cm och vi
är överlyckliga!!

                

Fisket är hett nu och vi har fisk på, upp i båten eller efter på typ var fjärde kast. Tio gäddor senare
smäller det till ordentligt i mitt spö, jag gör ett rejält mothugg och den sitter stenhårt. Fisken känns tung och den simmar rakt emot oss längs botten och in under båten och vi konstaterar att den
är nog rätt stor. Den kommer upp i ytan efter en viss kamp och Martin utbrister, kan det va en tia?!
Nja, säger jag och tar ett rejält grepp om gällocket och lyfter in den i båten.
Den är fet om magen, men med en längd på 107cm så hade man kanske kunnats hoppats på
lite mer vikt, men den väger i alla fall 8,2kg och den är störst idag, och höjt pb på jerk med 7hg.

         

13st blev det till slut, 8,2 - 7,0 - 6,0 - 5,0 - 5,0 - och resten runt 3kg, så vi var helnöjda när plast ekan gick hemåt mot bryggan igen i den fina och kavlugna solnedgången.

         

Skitfiske / Jocke

RSS 2.0