Hallå i vintermörkret!

16-23 januari var det Lanzarote som gällde, jag och tjejen åkte ner för att slippa kylan i kalla sverige ett tag. Lagom varmt, runt 20grader, men med en kraftig vind som kylde lite grann. Efter några dagar på stranden och runt poolen med en drink i handen, kunde jag inte stå emot längre, jag bestämde mig för att boka en dag på sjön med en Big Game båt. Fisket var det inte högsäsong på men vi åkte ut ändå. Väl i båten var det tio man som skulle fiska, i med lika många trollingspön och sedan dags att dra lott om vilket spö man skulle få, jag drog ett ess, och jag fick ett spö med en djupgående wobbler som såg het ut. En kvart senare skriker kaptenen "FISH"; det är fast fisk på spö nr10. Tysken som drillar fisken ser ut som han som är med i MediaMarkt reklamen och jag kan knappt hålla mig för garv. Upp kommer en bonito på ca 2kilo, ingen stor fisk men en fin en som är nära besläktad med tonfisken. Fort i med grejerna igen och det tar inte lång tid innan det är "FISH" igen och denna gång är det min wobbler en fisk har slukat. Mothugg och fisken sitter och guiden skriker: when the fish stop you work!! Det var nämlingen det enda man kunde göra i början för fisken var urstark i jämförelse till sin vikt. Även min fisk är en bonito och är ungefär lika stor som den första.

  

Efter nån timmes trolling stannar vi för att bottenmeta och mete med levande bete efter bonito. Agnar krokarna med bläckfisk och sänker sen grejorna till botten. Hur mycket fisk som helst finns det men bara mindre, det kommer upp ca 10st arter och den ena ser konstigare ut efter den andra.     
     

Guiden riggar en sardin på en stor enkelkrok och blåser upp en rosa ballong som flöte och knyter på. Det tar ett tag sen skriker det i en rulle, det är något som har tagit sardinen och gör en lång rusning, kaptenen ropar, you you take the rod. Okej okej skriker jag och gör ett hårt mothugg. Fisken rusar som en galning, men när fisken stannar börjar jag ta hem den. Det blir en seg kamp, men jag står till slut som segrare. Det är ännu en bonito på 3-4kg. 



När dagen är slut så kan vi räkna in 4st bonito och runt 40st andra fiskar var. Det var en jäkligt kul dag på sjön fast det blåste som satan. 

Skitfiske // Jocke                                                                                                                                                           


Ismete efter gös

10 januari 2009

Var ute en sväng och körde lite ismete efter gös och gädda idag. Jag blev "guidad" av Svante och Kim från                      FK-Specimän. Fiskade i stort sett alla ljusa timmar men fisket var trögt, tyckte jag i alla fall som kammade noll =(
Dominanten för dagen var Kim som lurade upp fyra gäddor, inte långt efter kom Svante med en gös och en gädda.
Det var en kall, men trevlig dag på isen, och som kanske kunde ha varit bättre med ett antal fler fällnigar. Men sånt är livet.     Skitfiske / Jocke

             

Nytt År - Nya Äventyr

6 Januari 2009

Tjena grabbs!!

Var iväg en sväng idag för att spinnfiska efter öring mitt inne i stockholms city. Det var iskallt i blåsten men det var bara att bita ihop, man får ingen fisk med grejorna på land tänkte jag. Började fisket utanför Rosenbad men inte ett skit hände, gick vidare men inget där heller, suck suck. Aldrig kommer jag få en fisk här nere, det är "dödsdömt" att köra där börjar jag tycka. Jag gick vidare ner mot Skeppsholmen för att få upp lite värme innanför kläderna, för det var riktigt kallt faktiskt.
Stannade till vid en kille som fiskade och frågade om han fått nåt. Nej det e dåligt idag, och det pga kylan påstod han. Ja ja det e bara att nöta och jag kan visa dig var du ska köra när det blivit lite varmare. Vi gick en sväng runt vid ställen som jag aldrig fiskat av och han sa att här står det ofta fisk på våren. Tack sa jag och gick glad i hågen upp mot Rosenbad igen. Fiskar av en fin sträcka som jag alltid trott ska ge fisk, och plötsligt kommer en öring simmandes på botten mitt framför mej. I med draget och presenterade det precis framför munnen på den, fisken tittar till på det och nafsar, DEN SITTER!!!!  Men vad är det här?  Den gör inget motstånd ju!  Jag vevar in den och tailar den, hmmm nåt som inte stämmer här. Tittar nogare på fisken, den är inte så fet men den är fin och ganska blank, men i stort sett livlös!
Snacka om sönderlekt, hehe. Avlivar den och tänker efter, hmmmm är det ett nytt PB!? Fisken väger 2.8kg men räknas den. jag tycker då inte det. Vad tycker ni?? Men det är klart, jag kan ju alltid ta en större i helgen hehe.

Skitfiske / Jocke          


RSS 2.0