Första jerkpasset i år!!

Jag och Martin tog ett kvällspass på Mälaren i går kväll. Det började bra med tre snabba slinkor runt 2kg men sedan tok dött i varenda vik vi testade. Ett sista försök gjordes i en grund vik när det började mörkna. Bakom mig hör jag att Martin byter jerk, något som vi för övrigt inte gjort på hela kvällen. Jag vänder mig om o ser att han satt på en riktig lågoddsare och tänker att nu är han desperat. Han kastar ut och tar långsamt hem betet, Pang!! Han krokar fisken som huggit och utbrister, den är nog ganska stor. När den kommer in till båten efter en kort fight ser vi att det nog är ett nytt PB. Upp med gäddan i båten, och efter vägning och mätning återfår den friheten igen. Gäddan var 106cm lång och 8.1kg tung och en putsning av PBt med 5hg var ett faktum. Vad den tog på låter jag vara osagt då den kommer att dominera på tävlingen, hehe!



Skitfiske // Jocke


SILVER



Resultatet av söndagens havsöringsfiske. 1,4(54cm) respektive 4,3 kg(72cm).
Båda togs på Slingerbulten i färgen silver/lila.

/MoS

Tävlingen



Det talas om varmt väder till helgen med runt 15-20 grader i skuggan. Jag tänkte att vi kan köra en kombination av både havsörings- och gäddfiske. Gäddfisket har varit sjukt lynnigt senaste tiden vilket gör att vi garderar upp med öring också men förhoppningsvis har gäddorna hunnit leka klart. Det brukar betyda att de slänger sig över precis allting som kommer inom behörigt avstånd. Längsta gäddan vinner den ena klassen och längsta öringen vinner den andra klassen.

Samling: Tallarön kl. 8.00 lördag.

Fisketid: Lördag till Söndag eftermiddag (ca 15-16).

Utrustning: Sovsäckar, liggunderlag, kudde. MAT och DRYCK.

På lördagkväll blir det grillning och bastubad.

/MoS (Mobilen ligger i stadsfjärden men försök på hemtelefonen vid frågor)


 

GÄDDA

I torsdags var det åter dags för gäddfiske. Väderprognosen talade om mulet väder och svag vind. Perfekt tänkte vi och drog ut. Väl på havet var det totaldött innan lunch, visst såg vi fisk men ingen visade intresse för våra beten. Vi letade vidare och tillslut hittade vi gäddorna i en grund vik. Nu högg fisken som galna efter våra ytgående Buster Jerk och Big bandit. Flera gånger bildades plogar efter betena och man bara väntade på att de skulle sätta in stöten och när de väl bestämt sig så var det No mercy. Sigge fiskade ganska direkt ifrån mig och hade tidigt en ledning på 9-3 innan jag kom in matchen. Efter det var det var det min tur att dominera med sju raka fiskar. De flesta fiskar stod på vatten som var grundare än 1 m, oftast bara några dm djupt. De största fiskarna som togs vägde 5+,5+, 5+, 5,9 och 8,5.
5,9:an hade en nytagen snipa i gapet och den på 8,5 högg betet 7-8 meter från båten vilket var en häftig syn. 

 

Bifogar avslutningsvis en bild på Sigges största fisk för dagen.
 


Som tips två för att höja spänningen på sitt fisket är att åka ut med en tank som du tror kan räcka för fisket hela dagen om du kör sparsamt. Sedan kör du kors och tvärs över hela skärgården, var det slutar är kan du ju tänka dig....
 
Som tur var löste MacGyver situationen men det var max två dl soppa kvar i tanken hemma vid båtplatsen.  

//MoS


Uppdatering av internan!! (5 september)

Uppdatering av listan!
                              
Gädda:                      Sigge            110cm
                                   Berra             108cm
                                   Mos               108cm
                                   Martin            106cm
                                   Danne           105cm
                                   Mos                103cm
                                   Mos                 99cm
                                   Jocke             97cm
                                   Jocke             96cm
                                   Nordan          93cm
                                   Berra              93cm

Öring:                        Danne           63cm
                                   Mos                54cm
                                   Nordan          52cm  
                                   Mos                50cm
                                   Martin            49cm
                                   Nordan          46cm
                                   Jocke             38cm 

Regnbåge:              Danne            ??cm
                                  Magnum         ??cm

Abborre:                   Mos                 42cm
                                  Berra               40cm
                                  Berra               40cm
                                  Berra               40cm
                                  Sigge               38cm
                                   Mos                  38cm

Gös:                          Danne            ??cm
                                   Danne            ??cm
                                   Mos                 50cm 
                                   Mos                 39cm

Just nu är Mos storfiskaren i teamet med 62poäng!

Bara så ni vet så är max poängen 135 poäng, så ut och fiska med er, haha!!

Det är all fakta jag har, men ge mig längder här på inlägget på fiskar så uppdateras den vid varje månads slut.

 SKITFISKE        


Gäddfiske

Vi var ute på en tur idag och fiskade av ett antal vikar och kanter men som tyvärr var på tok för grumliga i den hårda ostliga vinden. Tillslut hittade vi en lekvik som var hyfsat klar som låg i lä och här stod gäddor. Totalt blev det 13 gäddor och de stod väl utspridda i viken, ofta vid natebankar. Danne och Sigge la redan från start i högsta växeln och drog fyra  fina fiskar mellan 4 och 5,6 kg. Danne tog den största gäddan och även den största Braxen. Själv så kände jag bara två gäddor på hela dagen men blev ändå hundraprocentig(2 av2). Sällan det händer vid gäddfiske när jag är ute. Sigge var nog den av oss i båten som hade flest kontakter med ett stort antal följare och hugg. Han körde mycket med Savage gears nya deviator i färgen orange.




Slutligen ett tips till den som vill höja spänningen i sitt fiske. Dagar då vinden piskar på rejält kan man använda ett vanligt ankare som drivankare över mjuka bottnar. Står man halvt utanför relingen och jerkar när ankaret fastnar kommer båten att stanna abrupt. Vad resultat blir av detta låter jag var osagt.


//MoS

FISKELOV, Dag 2&3

I söndags fiskade jag, Nordan och Berra efter öring i Oxelösund. Fisket var helt dött och det enda intressanta vi såg var ett oljeutsläpp och ett antal havsörnar. Själv blev jag dyngsur efter en resa över en stor fjärd. Rapala byxorna höll inte tätt. Vinden blåste på från väst och tilltog ju längre dagen löd.




Idag fiskades det gädda i strålande sol och redan på dagens första ställe hade vi ett antal kontakter med fisk. Första fisken drog jag själv och sedan rullade det på med fisk lite här och var. Fiskarna stod både grunt och på lite djupare vatten. Det slutade med 10 fiskar och den största klippte Nordan. Den vägde antagligen runt 5 kg och var 85 cm lång.




// Johan "MoS"

Årets första gäddor



FISKELOV, DAG 1

Idag körde jag, Rille och Sigge efter gädda i skärgården. Vädret var härligt med strålande sol från en molnfri himmel och kryddat med svaga sydliga vindar. Fisket var ganska trögt på förmiddagen och efter en tidig lunch så var vi på g. Första stället efter lunchen resulterade i 3-4 kontakter men endast en gädda krokad (på strax över kilot). Vi provade sedan ställe efter ställe men såg inte ett skit. Vi beger oss hemåt och provar ett sund på tillbakavägen. I sundet står det ett antal gäddor som genast visar sig som följare i det klara vattnet. Sigge är mannen för dagen och klipper dagens största gädda på uppskattningsvis 4+. Det är hans andra fisk och fler blir det inte denna dag.Rille tappar en nära båt och jag själv har någon följare på samma plats.

Förra helgen lyckades jag kroka årets första öring på ett väldigt kort pass (45 min).


Nya skutan funkar utmärkt.


/Johan "MoS"

RSS 2.0