Norrbyströmmen



Mera text och bilder kommer inom närmsta dygnen...

Tight lines!


Tunnare is och fetare gädda!!

Var tillbaka i skärgårdsviken idag där jag tagit min största och enda isgädda. Många gäddor högg på våra mörtar, men ett antal "spottade", varför har vi ingen aning om men när dagen var slut kunde vi räkna in 11st gäddor med ett nytt is pb för mig på 7,7kg och 96cm lång.



Det är också ett bidrag i tävlingen, hehe!

Skitfiske / Jocke

Tävlingar 2009

Hej!

Snart är våren här och det betyder mycket fiske.

Den prestigefulla gäddtävlingen bör ske i april, förslag på helger:

4-5 april (om isen släppt)
11-12 april
25-26 april

helgen 18-19 är jag antagligen uppbokad.


Vad säger ni?


Sedan har Jocke ett roligt förslag på en tävling som kommer pågå under hela året och art för art.
Vi kör en tio-i-topp där första platsen ger 10p, 2:a ger 9, 3:e 8, osv..
Varje art kommer få en segrare och den som lyckas skrapa ihop flest poäng totalt i alla listor blir totalsegrare.
Antingen så tävlar vi på fiskens längd eller så kör vi vikt.

Förslag på arter
Gädda
Abborre
Havsöring
Gös

Fler förslag?

/J.A. MoS

Jakten på en isgris!

Lördagen den 28 februari var det dags för ismete i Stockholms skärgård. Jag, Svante och Kim tog oss ut till viken där Svante dagen innan hade lurat upp 13st stycken gäddor, och för ett par veckor sedan drog en 10.5kgs. Dagen började med att grabbarna tog ett par snabba slinkor medan jag satt lottlös. Timmarna gick och det var segt hela förmiddagen så vid tolvslaget när dom hade räknat in 4st mindre gäddor bestämde vi oss för att testa på andra sidan viken där det hade varit helt ofiskat  hela vintern.

                 (Lite ögongodis på Svantes 10.5kgs)


Vi slängde snabbt ut våra spön på nya stället och jag tyckte att jag valde en bra plats för mina. Här kan jag nog få min första isgädda tänkta jag. Det tar inte länge innan det fäller på Kims spö, men han var på andra sidan viken så jag passade på att göra mothugget. Fisken som redan hade tagit många meter lina satt fast i vassen och gick senare loss.
Jag går till basecampet och berättar för Kim vad som hänt när Svante skriker "Jocke, din har fällt", jag vänder mig om och ser att vippan står rakt upp. YES. En språngmarsh på 60 meter med flytoverall och stora kängor senare är jag framme vid hålet och ser att linan löper ut med en rasande fart. Mothugget sitter och fisken känns ganska stor. Efter kort fight ligger den på isen, min första isgädda. Ett par kort och en vägning senare släpps den tillbaks ner i sjön. Fisken är störst idag och väger 6.2kg.

           


Timmarna går och vipporna fäller tätt, vi tappar en hel del fiskar men vissa kommer upp. Svante tar den den största på 8kg och Kim en på 6kg i topp. Dagen summeras till 13st gäddor och avslutas med den värsta snöstormen jag upplevt.  



           


Senare när vi sitter i bilen på väg hem får Svante ett sms där det står: Isgris 12540gram haha. Det är deras klubbkompisar från dom södra delarna i Sverige som meddelar att det har blivit ett nytt klubbrekord och vi konstaterar att våran jakt på en isgris får fortsätta om två veckor igen för att sätta skåningarna på plats.

Skitfiske / Jocke


RSS 2.0