Samtal med kommunen..

Att laxtrappan vid Fors i Nyköpingsån behöver en omfattande reperation har slagits fast för ett par år sedan.
Vem som ska bekosta är inte helt fastslagen då kommunen säger att Vattenfall ska stå för kostnaderna medans Vattenfall i sin tur säger det motsatta. Detta har gått att läsa i Södermanlands Nyheter i ett par artiklar.
Då jag har mailat Länstyrelsen angående frågan och fått till svar att det är Eric Kail i Kultur och fritidsnämnden som driver frågan så ringde jag nyfiket upp personen i fråga och hörde mig för hur det blir med reperationen.
Fick till svar att det hade varit ett företag och besiktat laxtrapporna i Nyköpingsån och de flesta trapporna skulle behöva en reperation. Detta i sin tur skulle kosta ett par miljoner och beslutet ligger nu i händerna på politikerna i våran kommun ifall de anser att det är för dyrt eller inte, svaret vet vi ju alla redan..
Jag kunde inte få något konkret svar på när ärendet skulle klubbas och ifall reperationen av trapporna skulle bli av. Då vi alla vet att en politiker aldrig får tummen ur arslet, så kommer frågan ligga vilandes i ett antal år framöver och för att sedan klubbas fast att någon reperation inte kommer bli av då kostnaderna kommer bli för höga, och pengarna istället kommer gå till Finlandskryssningar för alla politiker med gratis grogg i baren istället för pengar till laxtrappa.

Vid tangentbordet

Daniel Andersson


Kommentarer
Postat av: Johan

Skandal att man inte fixar laxtrapporna!

2007-11-19 @ 17:18:17
Postat av: Berggren

Det är bra Danne.

2007-11-19 @ 22:47:06
Postat av: Christian Magnusson

Fan va ni har fått till sidan bra! Kanon med alla inlägg. Hitta ingen gästbok så det fick bli här :)
Danne - keep up the good work! Kanske tittar upp i dec för en sista HÖ tur. Som sagt - kanon sida.

Magnum

2007-11-20 @ 04:46:40
Postat av: Danne

Tack för all feedback grabbar! Jag ska vara på dom som en igel så det kanske händer något inom dom närmsta 10 åren iaf :)
Magnum: Klart du ska komma upp i december o fiska HÖ. Hoppas på bättre fiske än sist i våras!

2007-11-20 @ 19:50:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0