Laxfiske i klassiska Em..

Underteckat, Magnum och Jocke G begav oss ner till storöringvattnet Emån för att fiska lax och försöka bli några erfarenheter rikare om detta mytomspunna vatten. Då det var första gången så var förväntningarna höga då man läst och hört att miljön och vattnet i sig ska vara gudomligt och vi kan bara skriva under på detta påstående, vilken å!
Resan började dagen innan då Jag och Jocke tog bilen från Nypan ner på eftermidagen och vi var framme ett par timmar senare.

Vi skulle bo på herrgården som ligger precis bredvid ån. Redan när vi kom fram och spanat runt lite runt herrgården ser vi en man komma gåendes på andra sidan ån med en lax i ena handen! Förväntningarna blev nu ännu större!
Det visar sig vara Kent Håkansson som jobbar med fisket kring Em och laxen vägen strax under 13kg! Den tog nere i Seapool och är första laxen på ett par veckor och Kent berättar att det är mycket fisk som visar sig i Seapool.

Strax efter vägning och fotografering dyker Magnum upp efter lite problem med lokaliseringen till Emån.
Vi installerar oss på herrgården och efter några pilsner och fiskesnack lägger vi oss för att sova ett par timmar innan klockan ringer tidigt på morgonen, vi ska vara först och ta en larre tänker vi!

Tidigt tidigt ringer klockan och efter lite snabb frukost beger vi oss ut till vattnet och börjar fiska. När väl Jocke kommer ner till Seapool märker han att han inte är först utan där står Mattias från Gbg och drillar en lax!

Jocke kommer till undsättning och han får nu äran att filma fighten!
Går att ses på: http://www.youtube.com/watch?v=CHSQaOgggow&eurl=http%3A%2F%2Ffiskebloggen%2Ese%2F&feature=player_embedded

Själv så kommer jag ner ett par minuter senare och ser då laxen drillas och sätter mig på andra sidan ån och beskådar fighten. Landningen går bra och laxen visar sig väga 11,92kg!

Både jag och Jocke fiskar nu av Seapool flera gången men ingen lax behagar att nypa våra flugor. Det är ganska mycker lax som är uppe och visar sig i poolen och flera ser riktigt stora ut!

Någon timme senare visar det sig att en tysk nu har tagit en lax på närmare 6kg i poolen ovanför Seapool och hoppet om sin första lax är nu om ännu större!

Vi fiskar av flera pooler på förmiddagen men inget händer och vi bestämmer och för att gå till herrgården för lite välbehövlig lunch och vila.

Efter en timmes vila är vi nu laddade inför eftermiddagsfisket. Vädret har varit soligt hela dagen och är nu som varmast och laxen känner även de av värmen för de är inte någon vidare aktivitet fran laxens sida.

Dagen går och ingen lax tas av oss tre men strax innan vi sätter oss i bilen och ska åka hemåt tappas det en lax i Homepool!

Jag och Jocke hade bara några minuter innan sett denna lax uppe flera gånger i Homepool men inte fått en att ta på våra flugor.

Sammanfattningsvis kan sägas att denna å är väl värt ett besök och det kommer bli fler resor till Em och då troligvis försöka lura en av åns stora havsöringar!

//Danne"laxdräparn"Andersson


Kommentarer
Postat av: MoS

Härligt reportage!

2009-07-04 @ 13:37:45
Postat av: jocke

Jäkla bra skrivet Danne! Keep up the good work =)

2009-07-05 @ 23:33:38
Postat av: Magnum

Du skulle ju sätta dig och skriva i nån fiske tidning!! Du har talang grabben.

2009-07-06 @ 23:49:10
Postat av: Danne

Tackar för feedbacken grabbar! Ja det kanske man skulle satsa på nu när jag är mellan två jobb.. :D

2009-07-08 @ 13:11:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0